دوستت دارم ... اگر لطف کنی یا نکنی .

عبدی جلالوندی
دوستت دارم ... اگر لطف کنی یا نکنی .

مطالب این وبلاگ، مطالبی است که خالصانه و ساده و بی ریا، از اعماق قلبم بیرون می آید .
و امیدوارم که صادقانه، در گوشه ای از دل شما جا بگیرد .
متشکرم

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
پیوندها

شرح بر صد کلمه أمیر المؤمنین

يكشنبه, ۱۵ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۲۹ ق.ظ

امتیاز انسان بر دیگر موجودات داشتن نیروى تعقّل و تفکّر است. آدمى در بسیارى از ویژگیهاى جسمانى و ساختار بدنى با دیگر حیوانات مشترک است حتى بعضى از حیوانات در قواى جسمانى از انسان نیرومندترند و این امرى است بدیهى آنچه آدمى را از دیگر حیوانات جدا مى‏کند آن است که انسان به نیرویى مجهّز است که مى‏تواند کلیّات را درک کند، از جزئیات به کلیات پى ببرد، استدلال کند، وحدت را به کثرت و کثرت را به وحدت تبدیل کند، از راه ابزار شناخت ظاهرى (باصره بینایى، سامعه شنوایى،

ذائقه چشایى، شامه بویایى، لامسه بساوایى) موجودات پیرامون خود را بشناسد و به کمک نیروهاى پنجگانه باطنى (خیال، واهمه، حافظه، متخیّله، حسّ مشترک) حقایق را ادراک کند. بنابر این هر آنچه در میدان کار این قوا قرار گیرد مورد بررسى انسان و موضوع شناخت او واقع مى‏شود، به همین دلیل است که شناخت افراد بشر بویژه شخصیتهاى علمى و نوابغ جهان براى انسان از سه راه ممکن مى‏شود:

نخستین راه شناخت یک فرد آن است که انسان با او همزمان و در ارتباط تنگاتنگ باشد. در این صورت تا حدودى او را خواهد شناخت و از اندیشه‏هایش آگاه خواهد شد و به درجات علمى او پى خواهد برد.

دوّمین راه شناخت آن است که از فرد مورد نظر آثار، علمى، فلسفى، هنرى، و غیره بر جاى مانده باشد و آدمى با مطالعه و بررسى آثارش به شخصیت او پى ببرد.

سومین راه شناخت آن است که شخصیتهاى مشهور و معروف از او به عظمت و بزرگى یاد کنند و دانش و علم او را بستایند و آنان را به آیندگان معرفى نمایند.

برای ادامه مطالعه کلیک کنید

  • عبدی