دانلود کتاب اصالت مهدویت در اسلام
با مروری بر مصادر حدیثی، تاریخی، عقیدتی و تفسیری در نزد شیعه و اهلتسنن بدین حقیقت پی خواهیم برد که نخستین کسی که موضوع مهدی منتظر و قیام جهانی او را مطرح کرد و مشخصات او را آنچنان دقیق بیان فرموده تا زمینه سوء استفاده مهدیهای دروغین را خنثی کند، همانا شخص رسولالله (ص) بود. به طوری که تنها بیش از یک صد و پنجاه جلد کتاب و رساله با حجمهای مختلف و سبکهای گوناگون، هریک شامل دهها و صدها روایت از رسول خدا (ص) درباره شؤون حیاتی، خانوادگی، شمایل و مقام امامتی «امام مهدی» به قلم علما و دانشمندان روحانی و اساتید دانشگاهی اهل تسنن چاپ و منتشر گردیده است.
با این حال گاهی دیده میشود که بعضی افراد تحت عنوان استاد دانشگاه، ریاست دانشکده و ... احادیث پیرامون حضرت مهدی را در درجهی ضعیف کمی و کیفی تلقی نموده و از این رهگذر، عقیده به مهدویت را به باد تمسخر میگیرند. (اسامی تعدادی از این افراد و تألیفات آنها در مقدمه کتاب ذکر شده است.)
اصالت مهدویت در اعتقاد شیعی، امری مسلّم و غیر قابل انکار است به همین سبب مصنف این اثر به بررسی کتب و آثار مربوط به علمای اهل تسنن پرداخته است تا وجود مهدی منتظر را حتی در دیدگاه اهل سنت اثبات کند.
به همین دلیل درقسمت ابتدایی کتاب، نام علما و دانشمندانی از اهل سنت که رویّههایی بر منکرین مهدی منتظر نوشتهاند آورده شده است.
در بخش بعدی به یک مجموعه از روایات تحت عنوان «احادیث من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة، و احادیث مشابه» که در اثبات مهدویت بسیار کاربرد دارد اشاره شده است و تمام مصادر آن که بالغ بر 70 اثر میباشد با نام مؤلف و توضیح مختصر ذکر شده است و در پایان آن، نام هفت نفر از صحابی پیامبر که ناقل این روایات هستند و مورد تأیید علمای حدیث اهل سنت، به طور جداگانه آمده است.
در مباحث حدیثی، یکی از قویترین استدلالات، اثبات تواتر و قطعیالصدور بودن روایات مربوط به یک موضوع است. به همین دلیل مصنف در قسمت دیگر کتاب خود نام 34 نفر از معترفین به تواتر احادیث مهدی منتظر را همراه با کتابی که در آن به این موضوع اشاره کردهاند به طور دقیق بیان میکند و سپس نام 25 نفر دیگر که به صحت این احادیث اعتراف کردهاند را برمیشمرد.
مطلب مورد اهمیت دیگری که به خصوص در بحث مدعیان دروغین مهدویت حائز اهمیت است، نسبشناسی مهدی منتظر است. در این خصوص، دو گروه از روایت مورد توجه است. گروه اول روایاتی است که دلالت بر این دارد که مهدی منتظر از تبار فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها دختر پیامبر صلیالله علیه و آله است که در این مورد در این کتاب به 64 مصدر از مصادر اهل سنت اشاره شده است.
گروه دوم روایاتی است که دلالت بر این میکند که مهدی منتظر از نسل امام حسین علیهالسلام است که این مطلب و اعتراف به ولادت امام زمان علیهالسلام در نیمهی دوم قرن سوم در بیش از 110 کتاب از شخصیتهای بزرگ اهلسنت آمده است که نام آنها و کتب ایشان نیز در این کتاب جمعآوری شده است که ثمره مهم آن این است که روشن شود که مسأله تولد امام مهدی علیهالسلام از مسلمات گروه عظیمی از علمای اهلتسنن میباشد.
در بخش دیگری از کتاب، نام 152 اثر تألیفی اعم از کتاب، رساله و مقاله از علمای اهلتسنن درباره حضرت مهدی علیهالسلام همراه با توضیح مختصر گردآوری شده است تا کمکی باشد برای اهل تحقیق و کسانی که به موضوع مهدویت در دیدگاه اهلسنت علاقهمند هستند.
بخش دیگر کتاب مربوط به تاریخچه مختصری از کسانی است که به دروغ ادعای مهدویت کردهاند که گروهی از آنها در زمان ائمه و گروهی نیز تا زمان معاصر بودهاند. البته در میان نها شخصیتهایی هم وجود دارند که خود چنین ادعایی نداشتند بلکه دیگران آنها را مهدی موعود میدانستند هرچند خودشان میدانستند هرچند خودشان از این مطلب اظهار برائت میکردند.
بخش آخر کتاب هم اختصاص به نقل مصادر دو حدیث از پیامبر دارد که در آنها پیامبر کسی را که منکر مهدی منتظر شود را کافر و تکذیب کننده آنچه که به پیامبر نازل شده است دانستهاند. این روایتها در 15 اثر از علمای اهلسنت نقل شده است.
- ۹۴/۰۴/۱۱