دوستت دارم ... اگر لطف کنی یا نکنی .

عبدی جلالوندی
دوستت دارم ... اگر لطف کنی یا نکنی .

مطالب این وبلاگ، مطالبی است که خالصانه و ساده و بی ریا، از اعماق قلبم بیرون می آید .
و امیدوارم که صادقانه، در گوشه ای از دل شما جا بگیرد .
متشکرم

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
پیوندها

بر اساس روایات اسلامی نقل شده از پیشوایان و دانشمندان شیعه و اهل تسنن‌، بسیاری از آیات قرآن کریم‌، در منزلت و شأن اهل‌بیت‌، به خصوص حضرت مهدی‌ ع نازل شده و یا دست کم یکی از مصادیق کامل آن‌ها، اهل‌بیت‌ هستند.
برخی از روایات اسلامی از منابع دانشمندان اهل تسنن که بر تطبیق آیات قرآن بر حضرت مهدی‌ ع دلالت دارد عبارتند از:
1. اصبغ بن نباته می‌گوید:

ابن عباس آیه "فَأُوْلَغ‌کَ مَع‌َ الَّذِین‌َ أَنْعَم‌َ اللَّه‌ُ عَلَیْهِم‌; (نسأ،69) آن‌ها اطاعت کنندگان خدا و رسول‌ همنشین کسانی خواهند بود [ که خدا نعمت خود را بر آن‌ها تمام کرده‌..." را تلاوت کرد و سپس گفت‌: "منظور از پیامبران، حضرت‌ محمد و مقصود از "صدیقین‌" علی بن ابی طالب‌، و از "شهدأ"، حمزه و جعفر از "صالحین‌" امام حسن و امام حسین‌ و مراد از "حَسُن‌َ أُوْلَغ‌کَ رَفِیقًا" حضرت مهدی‌ ع است‌."

(ر.ک‌: شواهد التنزیل‌، الحاکم الحسکانی‌، ج 1، ص 198، مجمع احیأ الثقافة الاسلامیة‌، لوزارة الثقافة و الارشاد الاسلامی‌، طهران‌.)


2. صاحب تفسیر القرطبی در تفسیر آیه "هُوَ الَّذِی‌َّ أَرْسَل‌َ رَسُولَه‌ُو بِالْهُدَی‌َ وَدِین‌ِ الْحَق‌ِّ لِیُظْهِرَه‌ُو عَلَی الدِّین‌ِ کُلِّه‌ِی وَلَوْ کَرِه‌َ الْمُشْرِکُون‌َ ;(توبه‌،33) او کسی است که رسولش را با هدایت و آیین حق فرستاد تا او را بر همه آیین‌ها غالب گرداند هر چند مشرکان کراهت داشته باشند."


از قول "سدی‌" می‌گوید:

"آیه یاد شده اشاره به خروج حضرت مهدی‌ ع است که کسی خارج از اسلام خارج نمی‌ماند.... و به تواتر وارد شده که حضرت‌ مهدی‌ ع از خاندان رسول خدا  می‌باشد.

(ر.ک‌: الجامع لاحکام القرآن‌، محمد بن احمدالانصاری القرطبی‌، ج 8، ص 122، مؤسسه التاریخ العربی‌، بیروت‌.)


3. ابن جریر طبری در تفسیر آیه "...لَهُم‌ْ فِی الدُّنْیَا خِزْی‌ٌ...; (مائده‌،41)...برای آن‌ها ] منافقان و جاسوسان‌ [ در دنیا رسوایی است‌..." می‌گوید: "سدی‌" در تفسیر "لهم‌" آورده است که رسوایی در دنیا به این صورت است که وقتی  حضرت‌  مهدی قیام کند و قسطنطنیه فتح شود، کشته می‌شوند.

"(ر.ک‌: جامع البیان‌، محمد بن جریر الطبری‌، ج 1، ص 699، دارالفکر، بیروت‌.)
و...
بنابراین‌، در میان فرقه‌های مختلف مسلمانان اعم از شیعه و سنی‌، و روایات آن‌ها اصل بحث مهدویت مطرح شده و به نشانه‌های ظهور و کیفیت حکومت آن حضرت نیز اشاره شده است‌.

(ر.ک‌: گفتمان سوم مهدویت‌، مهدویت از دیدگاه مذاهب اسلامی‌، علامه مرتضی عسکری‌، ص 21ـ29، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم‌.)

  • عبدی