دوستت دارم ... اگر لطف کنی یا نکنی .

عبدی جلالوندی
دوستت دارم ... اگر لطف کنی یا نکنی .

مطالب این وبلاگ، مطالبی است که خالصانه و ساده و بی ریا، از اعماق قلبم بیرون می آید .
و امیدوارم که صادقانه، در گوشه ای از دل شما جا بگیرد .
متشکرم

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
پیوندها


پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب_ از دیگر شبهاتی که اهل‌سنت به شیعه وارد می‌کنند این شبهه می‌باشد اگر شیعه حق است، چرا در اقلیت می‌باشد و اکثریت، مذهب تسنن را پذیرفتن؟

پاسخ:

در جهان امروز، هیچ دین و مذهبی اکثریت ندارد؛ ۳۳ درصد مردم دنیا مسیحی‌اند. ۲۱ درصد مسلمانند. ۱۶ درصد بی دین هستند. ۱۴ درصد هندو می‌باشند. سنّت چینی ۶ درصد و سنّت آفریقایی نیز ۶ درصد. ۴ درصد نیز برای باقی آیین‌ها است. لذا هیچ دین و مذهبی بالای پنجاه درصد نیست تا اکثریت داشته باشد.

از سوی دیگر چنین نیست که اکثریت، نشانه حقانیت باشد. زمانی اکثر مردم بر این عقیده بودند که خورشید دور زمین می‌چرخد، آیا این عقیده‌ی اکثریت موجب می‌شد که واقعا خورشید دور زمین بچرخد؟ قرآن مجید نیز غالبا اکثریت‌ها را نکوهش نموده و به شتایش از برخی اقلیتها می‌پردازد:

۱. « و لا تجد أکثرهم شاکرین ». « اکثر آنان را سپاسگذار نخواهی یافت ».[ اعراف / ۱۸ ]

۲. « إن ألیائه الّا المتّقون ولکنّ أکثرهم لا یعلمون ». « اولیای وی نیستند مگر پرهیزکاران، ولیکن اکثر آنان نمی‌دانند ».[ انفال / ۳۴ ]

۳. « و قلیل من عبادی الشّکور ». « و اندکی از بندگان من سپاسگذارند ».[ سبأ / ۱۳ ]

همچنین در طول تبلیغ پیامبران، از زمان حضرت نوح ( ع ) تا عصر حضرت خاتم (ص) مؤمنان در اقلیّت بودند. قرآن آنگاه که مبارزات پی‌گیر انبیا را یاد می‌کند، پیوسته تذکر می‌دهد: گروندگان و مؤمنان به آنان بسیار اندک بودند.

دربارۀ نوح که نهصد و پنجاه سال به تبلیغ پرداخت می‌فرماید:

۱. « و ما آمن معه إلّا قلیل ». « جز اندکی به همراه او ایمان نیاوردند ».[ هود / ۴۰ ]

۲. « و ما أکثر النّاس و لو حرصت بمؤمنین ». « هر چند بکوشی، اکثریت مردم ایمان نمی‌آورند ».[ یوسف / ۱۰۳ ]

بزرگترین جمعیت‌ها در جهان از آن کشورهایی چون چین با حدود یک میلیارد و سیصد ملیون نفر و هند با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت است که اکثریت مردم آنها را مادی گریان و بت‌پرست‌ها تشکیل می‌دهند. اگر مجموع جمعیت مسلمانان را که یک میلیارد و سیصد میلیون تخمین زده می‌شود نسبت به جمعیت ۶ میلیاردی کرۀ زمین، بسنجیم، از اکثریت برخوردار نیستند.

امیرمؤمنان علی بن ابی طالب (ع) در یکی از سخنان حکیمانۀ خود دربارۀ شناخت حق و باطل، بیانی دارد که یادآور می‌شویم:

در جنگ جمل مردی از امیرمؤمنان سؤال کرد: آیا با طلحه و زبیر نبرد می‌کنی، در حالی که آنان از برجسته‌ترین اصحاب پیامبرند؟

امام در پاسخ فرمود: تو در اشتباهی. عظمت و بزرگی اشخاص، نشانۀ حق و باطل نیست، حق را بشناس نا اهل آن را بشناسی؛ و باطل را بشناس، آنگاه اهل آن را خواهی شناخت.

گذشته از این، شیعه هر چند نسبت به جمعیت کل مسلمانان، در اقلیّت است، ولی برای خود، جمعیت عظیمی را در جهان تشکیل می‌دهند و لذا در غالب نقاط جهان حضور مؤثر دارند. علاوه بر کشورهای ایران و عراق و آذربایجان و بحرین و لبنان که اکثریت آنها را شیعیان تشکیل می‌دهند، در تمام کشورهای اسلامی، اقلیت قابل ملاحظه‌ای از شیعیان وجود دارد که برای خود مساجد، مؤسسات، مدارس و برنامه‌های فرهنگی دارند.

بنابراین، انسان واقع گرا، هیچگاه نباید از اقلیت پیروان آیین خود بهراسد و نیز نباید به خاطر اکثریت آنان مباهات کند. بلکه شایسته است چراغ عقل را روشن سازد و از نور و فروغ آن بهره‌مند گردد

پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب

  • عبدی